Hirdetés

Szivárogtat rólunk az Instagram és a Vine

|

Kutatók szerint több androidos app sem gondoskodik a tartalmaink biztonságáról.

Hirdetés

Ha az adataink védelméről van szó, soha nem mehetünk eléggé biztosra. A New Haveni Egyetem kutatói szerint azonban számos androidos alkalmazás van, amelyik nem gondoskodik a tartalmaink védelméről, sőt, adatszivárgási problémáktól szenved. Az érintett appok közé sorolják az Instagram, a Vine, a Nimbuzz, az OoVoo és a Voxer megoldásait is, többek között. 

Hirdetés

Az appok a kutatások szerint nem titkosított formában, egyszerű weboldalakon tárolják a képeinket és a videóinkat, a beszélgetéseinket pedig sima szöveges formában mentik, és ugyanúgy továbbítják a jelszavakat is. Bár azt gondolnánk, hogy az elküldött üzenetek, képek, videók és térképek privát anyagként érnek célba, a szakértők szerint ez egyáltalán nem így van. 

Miután korábban a Viber titkosítatlan, nyilvános szervereken elérhető fotótárolási módszereire is figyelmeztettek az egyetem kutatói, most újabb érzékeny részleteket találtak. A Tango és a MessageMe hasonló formában hagyja a videókat egy szerveren. A TextMe és a Nimbuzz szöveges fájlban tárolja a jelszavainkat, míg az Instagram, az OKCupid, az OoVoo, a Tango, a Kik, a Nimbuzz, a MeetMe, a MessageMe, a TextMe, a Grindr, a HeyWire, a Hike és a TextPlus az üzenetek, képek, térképek és zenék döntő többségét titkosítatlanul továbbítja a hálózaton. A beszélgetéseket a Vine, a TextPlus, a Nimbuzz, a TextMe, a MeetMe, a SayHi, a Kik, az OoVoo, a HeyWire, a Hike, a MyChat, a WeChat, a GroupMe, a Whisper, a Line, a Voxer és a Words with Friends tárolja hozzáférhető formában a készülékeken. 

Hirdetés

A biztonsági kockázatok 968 millió felhasználót érintenek a becslések szerint. A szakértők szerint bár nem szó szerint mindenkinek küldik szét az appok az adatokat, az elmúlt évek történései után nagy luxus, hogy azok nincsenek védve, ami személyes és pénzügyi gondokhoz vezethet. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://pcworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.