Hirdetés

Szól az iOS 10, ha nem biztonságos a WiFi



|

Az Apple következő mobilos rendszere figyelmeztet, ha nem biztonságos WiFi-hálózathoz kapcsolódtunk.

Hirdetés

Bár az Apple eddig nem reklámozta ezt az újítást, de úgy néz ki, hogy az iOS 10 jelzi majd az iPhone és az iPad készülékek tulajdonosainak, ha az eszköz egy nem biztonságos WiFi-hálózathoz kapcsolódott. 

Hirdetés

Persze nem kell villogó képernyőre vagy felugró üzenetekre gondolni, az Apple a figyelmeztetést a Beállítások menü Wi-Fi szekciójában helyezi el. 

A hozzáférési pont SSID-je alatt lesz egy Security Recommendation sor, aminél az [i] gombra nyomva tudjuk meg, hogy nem biztonságos a hálózat. 

Amint arra az üzenet felhívja a figyelmet, a nyitott hálózatok nem nyújtanak biztonságot, és nyilvánosan kezelnek minden forgalmat. 

Sokan használnak effajta nyilvános WiFi-ket anélkül, hogy belegondolnának a veszélyekbe. Sajnos nem mindenhol hívja fel rá a hálózat tulajdonosa a figyelmet, hogy az nem biztonságos. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.