Hirdetés

Sztrájkra készülnek a videojátékos színészek



|

Két éve nem sikerül dűlőre jutni a juttatások és munkakörülmények kapcsán a kiadókkal.

Hirdetés

A videojátékok egyre profibbá válásának köszönhetően minden eddiginél nagyobb nyomás nehezedik a karakterek hangjait adó színészekre; magas lécet kell megugraniuk, ha jó munkát szeretnének végezni. Sajnos a munkájukkal szemben támasztott minőségi követelmények növekedésével a bérezésük és a munkakörülményeik nem feltétlenül javultak, így az egyesült államokbeli érintettek körülbelül 25 százalékát képviselő SAG-AFTRA (Screen Actors Guild and American Foundation of Television and Radio Artists) szakszervezet most sztrájkot hirdetett.


Hirdetés


A SAG-AFTRA körülbelül két évvel ezelőtt, a legutolsó kollektív szerződés lejárta előtt kereste meg formálisan a színészek érdekeinek védelmében kitalált reformjavaslataival a kiadókat. A szakszervezet alapvetően három dolgot szeretne elérni: a kétmilliónál nagyobb példányszámban értékesített játékok után járjon egy kis extra jogdíj a színészeknek, a veszélyesebb mo-cap feladatok esetén kötelezően felügyelje egy profi kaszkadőr a munkát, továbbá a szerződések aláírása előtt a kiadók korrekt módon tájékoztassák a munkáról a színészeket. A legutóbbi alatt olyasmire kell gondolni, mint például a légyottokhoz való hangadás szükségessége, vagy a valamilyen szempontból problémás szövegek rögzítése.


(Troy Baker és Ashley Johnson | A kép csak illusztráció)


A felek egyelőre nem bírnak egymással, és amennyiben ez így marad, akkor az érdekvédelmi szervezet tagjai most péntektől kezdődően a lentebb felsorolt vállalatok egyetlen olyan játékán sem dolgozhatnak, amelyek 2015. február 17-ét követően kerültek gyártásba. A kiadók szerint az esetleges sztrájk a belátható jövőben rendkívül kevés folyamatban lévő projektet fog érinteni, és azokat sem jelentős mértékben.


Az érintett kiadók:

- Activision Publishing, Inc.
- Blindlight, LLC
- Corps of Discovery Films
- Disney Character Voices, Inc.
- Electronic Arts Productions, Inc.
- Formosa Interactive, LLC
- Insomniac Games, Inc.
- Interactive Associates, Inc.
- Take 2 Interactive Software
- VoiceWorks Productions, Inc.
- WB Games, Inc.


(Forrás: Geek.com, RPS, SAG-AFTRA | Nyitókép: D.I.S/C Photography)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.