Hirdetés

Szuper adattömörítő jön a Chrome-ba



|

Sokat fejlődik a Chrome a Google új algoritmusának hála.

Hirdetés

A Google egy új tömörítési algoritmuson dolgozik, gyakorlatilag majdnem olyanon, mint a Szilícium-völgy című sorozatban lévő fikcionális Pied Piper. 

Hirdetés

Az új Brotli nevű algoritmusnak a Chrome böngésző veszi majd nagy hasznát. Az algoritmusról először szeptemberben beszéltek, akkor azt mondták, hogy a három évvel ezelőtti Zopflitól 20-26 százalékkal hatékonyabb. 

A Brotlinak hála minden más tömörítési formátumhoz képest is több adatot lehet majd összezsúfolni, miközben a kitömörítés is hasonló sebességgel zajlik. 

A kisebb tömörített méretnek hála jobb lehet a helykihasználás és a weboldalak is gyorsabban töltenek majd be. 

Nagyban megkönnyítené ez a mobilos felhasználók életét is, akiknél az adatforgalmi költségek és az üzemidő rövidsége eleve problémát jelentenek. 

A Google már szállítaná a kódot, tehát akár a Chrome következő verziójába is bekerülhet. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.