Hirdetés

Szuperszámítógépekkel bányásztak Bitcoint



|

Két egyetemen is Bitcoint bányászott egy amerikai hivatali alkalmazott.

Hirdetés

Eltiltották egy amerikai hivatali szervezet egyik kutatóját, amiért két egyetemen is szuperszámítógépekkel bányászott Bitcoint. A National Science Foundation tájékoztatása szerint a dolgozó több mint 8000 dollárnak megfelelő összeget bányászott a több mint 150 000 dollár értékű gépekkel. Az elkövető azzal védekezett, hogy csak tesztet hajtott végre. 

Hirdetés

Mindezt talán cáfolja, hogy a kutató távolról fért hozzá a rendszerekhez, és megpróbálta elfedni a tevékenységének a nyomait, többek között azt is, hogy egy európai tüköroldalon keresztül fért hozzá az egyik szuperszámítógéphez. 

Hasonló eset történt egyébként idén februárban, amikor a Harvard egyik kutatóját tiltották ki az egyetem Odyssey hálózatáról, miután az illető egy ideje már Dogecoint bányászott. A digitális valuták egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek és egyre több helyen fogadják el őket. Legutóbb még az Apple is visszaengedte ezeket az App Store-ba. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.