Hirdetés

T3Desk 2010



|

Számtalan kísérlet született a Windows Asztalának modernizálására. Ezekből többfélét is bemutattunk már, most egy újabb jelentkezőn a sor.

Hirdetés

Temérdek próbálkozás volt már a programok ablakainak kényelmesebb elhelyezésére. Nem egy Tálca- vagy ablakváltó megoldást láthattunk már, ráadásul ismertettünk már egy virtuális galériába való rendezkedést is. A sok jó megoldás közül mindenki kiválaszthatja a neki legmegfelelőbbet, most egy újabbat mutatunk be. Az alapötlet nem új: tegyük háromdimenzióssá a kétdimenziós Asztalunkat. A megvalósítás, bár eléggé érdekes lett, de előnye, hogy még a legrégebbi rendszereken is használható, tehát Windows 95/NT-től Windows 7-ig bárki kipróbálhatja. Csupán működő DirectX-re és a T3Desk programra van szükségünk és máris bűvészkedhetünk.

 

 



Összecsomagolva

 

Az ablakok kezelése igen egyszerű, ugyanis elég a jobb egérgombot készenlétben tartanunk, és máris az Asztalra kicsinyíthetjük az aktuális ablakot. Bár a megoldás nem százszázalékos, mert egyes programok (például a CDBurnerXP) túlérzékenyek a háttérbe küldésre és inkább bezárják magukat. Windows 7 alatt kihasználhatjuk a gombok összevonhatóságát, és egy gomb vagy csoport alatt találjuk meg az összes lekicsinyített alkalmazást. Ebből máris kitűnik, hogy az Asztalra küldött képernyők a T3Desk virtuális konténerébe kerülnek. Ha mégis kikapcsolnánk a programot, az ablakok nem zárulnak be, hanem a hagyományos módon jelennek meg a Tálcán. A konténer előnye még, hogy a Tálcán lévő ablakgombokat csoportosan mozgathatjuk, valamint az aktív ablak elé is helyezhetjük, ha keresünk egy nyitott alkalmazást. Tehát nem kell mindent lekicsinyíteni, hogy egy dokumentum mögé lássunk. Ha mégis mindegyik programot egyszerre szeretnénk a térben elhelyezni, vagy visszaállítani, egy kattintással megtehetjük.

 

 

Az ablakok csoportosítva, egy elemként jelennek meg a Tálcán

 

 

Térben könnyebb?

 

A háttérbe küldött ablakok tetszés szerint el- és áthelyezhetők egy képzeletbeli rácshálón. Egyszerűen megfoghatók vagy a billentyűzetről is vezérelhetők a pozíciók, és egyes helyeken még érdekes tükrözésekkel is találkozhatunk. Az egér görgőjével akár úsztathatunk is, de ezzel jobb óvatosnak lenni, mert véletlenül akár ki is kerülhet a látókörünkből az ablak. A program beállításai között szerencsére letilthatjuk a felesleges gombokat, de nem tudjuk módosítani egyiket sem. Természetesen az átlátszóság változtatható, hogy ne zavarja a munkánkat a sok nyitott ablak.

Az előbb szót ejtettünk a makacs szoftverekről, ezeket egy mozdulattal kivétellistába gyűjthetjük, így nem akadályozzák az alkalmazást. Bár nem sok értelme van, de hangokat is hozzárendelhetünk egyes eseményekhez, amelyeket legfeljebb környezetünk idegesítésére vethetünk be.

 

 

A nyitott alkalmazásokat gyorsbillentyűkkel is háttérbe küldhetjük

 

 

A T3Desk egy újabb lehetőség az ablakaink elrendezésére, de inkább látványos, mint hasznos. A Tálcán ugyanis ugyanúgy megjelennek az ablakok, mint korábban, és a Windows 7 alatti betekintő ugyanúgy segít a kiválasztásban. A legtöbb korábbi Windowsnál viszont nincs betekintési lehetőség, tehát maximum a jobb háttérelrendezésben segíthet. Ám ha valakinek mégis megtetszene, korlátlanul, ingyenesen használhatja.


Adatok

  • Háttérbe küldött programablakok 2D- és 3D-elrendezése az Asztalon
  • Dinamikus mozgathatóság
  • Tálca gombok csoportosíthatósága
  • Gyorsbillentyűk használata
  • Hang beállítása
  • DirectX-alapú felület
  • Forgalmazó: Tehnif Software
  • Ár: ingyenes
  • Web: tehnif.com/T3Desk.aspx


Előny: látványos és egyszerű ablakelrendezés
Hátrány: kevésbé hasznos, mint látványos
Teljesítmény: 4
Szolgáltatás: 3
Ár/érték: 5

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.