Hirdetés

Táblákra is terjeszkedik az Adobe



|

A friss Adobe Creative Suite 5.5 az okostelefonokat és táblákat is megpróbálja meghódítani.

Hirdetés

Az Adobe Systems Incorporated bejelentette az új Adobe Creative Suite 5.5 csomagját, amellyel a tervezők és a fejlesztők a népszerű és egyre elterjedtebb okostelefonokat és táblagépeket is megcélozhatják. A HTML5, Flash tartalomkészítés, digitális közzététel és videoeszközök jelentős fejlődése, valamint a táblagépek kreatív munkafolyamatokba integrálását megindító új képességek jellemzik ugyanis a megújuló termékcsaládot.

 

 



Touch Photoshop SDK

Az Adobe az asztali rendszerek világából kilépve a digitális táblagépek integrálásával bővíti szoftvereinek képességeit. Az új Touch Photoshop SDK (szoftverfejlesztői eszközkészlet) új parancsfájlmotorja például lehetővé teszi a fejlesztőknek, hogy olyan alkalmazásokat hozzanak létre a táblagépekre, amelyek együttműködnek a Photoshop programmal az Android, a BlackBerry és az iOS eszközökön. Az Adobe emellett bejelentett három új iPad alkalmazást is, amelyek a táblagépek általános Photoshop munkafolyamatokban való használatának kreatív lehetőségeit jelzik – ezek az alkalmazások az Adobe Color Lava for Photoshop, az Adobe Eazel for Photoshop és az Adobe Nav for Photoshop.

HTML5 és Flash

Az új Creative Suite 5.5 Web Premium Suite számos HTML5 és Flash tartalomkészítési fejlesztése gondoskodik arról, hogy az ügyfelek a megfelelő eszközökkel rendelkezzenek ahhoz, hogy szinte bármilyen képernyő elérhető tartalmakat és alkalmazásokat készíthessenek. Ezzel a kiadással a tervezők és fejlesztők mobilalkalmazásokat hozhatnak létre az Android, BlackBerry iOS és egyéb platformokra, gazdag böngészőalapú tartalmakat alkothatnak a különböző képernyőkre a HTML5 használatával, valamint kihasználhatják a Flash Player lehetőségeit a videotartalmak, játékok és gazdag internetes alkalmazások elkészítéséhez.

Az Adobe Flash Builder 4.5 Premium (a Creative Suite 5.5 Web Premium részeként érhető el) és a Flex 4.5 keretrendszer kiadásával a fejlesztők létrehozhatnak és közzétehetnek mobilalkalmazásokat. A gyártó várakozásai szerint egyébként az év végéig több mint 131 millió okostelefonon fut majd a Flash Player, amely segítségével az Adobe Flash szoftverrel fejlesztett gazdag tartalmak eljuttathatók a személyi számítógépek és más eszközök böngészőibe. Jelenleg a Flash Player alkalmazást az Android, a HP webOS és a Google TV támogatja. A BlackBerry Tablet OS, a Windows Phone következő verziói, a Samsung SmartTV és más rendszerek várhatóan már a közeljövőben támogatni fogják a Flash Player szoftvert.

Design és Production csomag

A Design Premium csomag az Adobe legfrissebb digitális kiadványszerkesztési fejlesztéseire épül. Az InDesign CS5.5 és a beépített Folio Producer eszközkészlettel a grafikusok új szintű interaktivitást adhatnak a táblagépekre készülő oldalaikhoz. A dokumentumok tartalmazhatnak videoanyagokat, hangot, panorámanézeteket, 360 fokban elforgatható objektumokat, támogatják a képek nagyítását és eltolását, illetve a beépített HTML5 tartalmakat és interaktív rétegeket, így erőteljesebb és lebilincselő olvasási élményt biztosítanak. A Creative Suite 5.5 kiegészíti a Digital Publishing Suite megoldást, így számos táblagépen támogatja a kiadás, az értékesítés és a tartalomelemzés folyamatait.

A Production Premium szoftver jelentős termelékenység fejlesztéseket biztosít, amelyekkel a video- és hangszakértők felgyorsíthatják munkafolyamataikat. A hatékony Adobe Mercury Playback Engine, amely a Premiere Pro CS5 verzióban jelent meg, még jobb támogatást biztosít a grafikus processzorokhoz (GPU). További videokártyákat és laptopokat támogat, így a felhasználók gyorsabban megnyithatják a projekteket, több GPU által gyorsított szolgáltatásról kaphatnak valós idejű visszajelzést, és zökkenőmentesebben dolgozhatnak a 4k vagy nagyobb felbontású munkákon. A Creative Suite 5.5 termékek tartalmazzák az Adobe CS Live szolgáltatáscsomagot, amelynek különböző internetes szolgáltatásai meggyorsítják a kreatív munkafolyamat kulcselemeit, és lehetővé teszik a tervezők számára, hogy a kiváló munkavégzésre összpontosítsanak. A CS Live online szolgáltatásai közé tartozik az Adobe BrowserLab; az Adobe CS Review; az Acrobat.com; az Adobe Story, valamint az Adobe SiteCatalyst NetAverages.

Csomagok, akár havidíjért is

Az új Creative Suite termékcsalád vezérterméke a Master Collection, amely egy csomagban tartalmazza az Adobe összes meghatározó iparági kreatív eszközét, így például a Photoshop, az Illustrator, az InDesign, az Acrobat, a Flash Builder, a Flash Catalyst, a Flash Professional, a Dreamweaver, a Premiere Pro és az After Effects alkalmazást. Ezek a termékek külön-külön vagy az öt Creative Suite kiadás valamelyikében is elérhetők. A teljes Creative Suite 5.5 termékcsaládba tartozik a Master Collection, a Design Premium, a Web Premium, a Production Premium és a Design Standard.

Az Adobe egy elérhető árú és rugalmas előfizetéses fizetési tervet is bejelentett, amely olyan ügyfelek számára lehet vonzó, akik folyamatosan a legújabb Creative Suite termékeket szeretnék használni, egyes projektekhez igénylik a szoftvert vagy első alkalommal próbálják azt ki. Az új Subscription Edition kiadások biztosítják az ügyfelek számára, hogy mindig a szoftverek legújabb verzióival dolgozhassanak, és mentesüljenek a kezdeti teljes költségtől. Az előfizetési díjszabással az ügyfelek a vezető szoftvereket alacsony havidíj mellett használhatják a szoftvereket.

A mai bejelentés egyébként fontos változást jelent a termékcsaláddal kapcsolatos termékkiadási stratégiában. Az Adobe tervei szerint ugyanis a Creative Suite termékek főverziói 24 havonta jelennek majd meg, és – a Creative Suite 5.5 termékcsaláddal kezdve – jelentős verzióközi kiadásokkal biztosítja, hogy a kreatív közösség mindig a tartalomkiadás fejlődésének élvonalában maradjon.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.