Hirdetés

Támadásban a Firefox



|

Hirdetés

A böngészők háborúja a következő hónapokban újabb fordulatot vehet, hiszen a Microsoft néhány héten belül bemutatja az Internet Explorer 7 teszt változatát. A nyílt forráskódú alkalmazás gyors terjedése ellenére még mindig a Microsoft Internet Explorere (IE) uralja a böngésző piacot, igaz, részesedése folyamatosan csökken, a májusi 87,23 százalékot követően júniusban már csak 86,56 százalék volt.

A böngészők háborúja a következő hónapokban újabb fordulatot vehet, hiszen a Microsoft néhány héten belül bemutatja az IE 7 teszt változatát. Ha a cégnek az ígéretei szerint sikerült növelnie a biztonságot és néhány új funkcióval bővíteni a szolgáltatásait, akkor akár meg is fordíthatja a csökkenő tendenciát.


Bár a Firefox az egyéni felhasználók között és az oktatási szférában valószínűleg továbbra is gyorsan terjed, a vállalati megjelenéshez - ami kulcsfontosságú ahhoz, hogy igazi vetélytársává váljon az Internet Explorernek - még számos akadályt le kell küzdenie. Egy a közelmúltban a META Group által készített felmérés szerint sok társaságnál egész egyszerűen nem látnak számottevő előnyt abban, ha a nyílt forráskódú böngészőt alkalmazzák - állítja Craig Roth, a META Group elemzője. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a vállalati felhasználók jelenleg jobban tartanak attól, hogy nem lesznek képesek elvégezni a munkájukat, ha Firefox-ot használnak, mint az IE-vel járó biztonsági kockázatoktól.

További gondot jelent a szélesebb körű vállalati felhasználással kapcsolatban, hogy míg az Internet Explorerrel kapcsolatos hibákra a cégek közel 90 százalékánál az informatikai támogató részlegek fel vannak készítve, addig a Firefox-al járó problémákra csak a vállalatok mintegy tizedénél vannak kidolgozott megoldások - állítják a META Group kutatói.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.