Hirdetés

Támogatni fogja a PS4 gamepadjét a Steam



|

Maga a Valve írja meg a szükséges meghajtószoftvert.

Hirdetés

Az elmúlt években a PC-s játékosok által használt első számú gamepad az Xbox 360 kontrollere volt, újabban pedig egyre inkább inkább az Xbox One vezérlőegysége felé kacsintgatnak a gamerek. A Sony sajnos nem nyújt támogatást Windowson a PlayStation 4 kiváló DualShock 4 gamepadjéhez, noha egyes régiókban már PC-n is elérhető a PlayStation Now játékstreamelő szolgáltatás.


Hirdetés


A Valve most bejelentette, hogy a saját kezébe veszi az ügyet, és lehetővé teszi a Steamen megvásárolt játékokban a PlayStation 4 játékvezérlőjének használatát. A DualShock 4 gamepadet a Steam Controllerrel azonos módon lehet majd konfigurálni, ráadásul a beépített giroszkópja és érintőpadja is működni fog. A fejlesztők a Steam API-n keresztül használhatják majd ezeket az extrákat.



A jövőben további gamepadek is hasonló támogatást kapnak majd a Steam kliensprogramban. Sajnos arról nincs információ, hogy nagyjából mikor várható a játékplatform DualShock 4-támogatást hozó frissítésének elérhetővé válása.


(Forrás: GamasturaPC Gamer)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.