Hirdetés

Tartalmasra sikerült a májusi hibajavító kedd



|

A Microsoft és Adobe is foltozott nulladik nap sérülékenységet.

Hirdetés

Olvasóink többségének mostanra valószínűleg feltűnt, hogy májusban sem maradt el a Microsoft és Adobe havi rendszeres hibajavító keddje. A redmondiak összesen 16 javítócsomagot adtak ki a támogatott termékeikhez, a foltozott szoftverek közt a Windows, az Office, az Internet Explorer, az Edge, és a .NET Framework is megtalálható.

Hirdetés


A kérdéses 16 biztonsági javításból 8 kritikus besorolást kapott, ezek mindegyike távoli kódfuttatásra kihasználható hibákat szüntet meg, köztük egy nulladik napi sérülékenységet. A maradék nyolc csomag mind fontos besorolást kapott: távoli kódfuttatásra, biztonsági funkció kikerülésére, jogosultságkiterjesztésre, továbbá információszivárogtatásra használhatóak. Összesen 51 különálló sérülékenységet szüntetett meg a vállalat.


Az Adobe félig-meddig kiadott egy frissítést a Flash Player beépülőjéhez. Hírünk írásakor 21.0.0.241-es verziószámú javítás a Windows Update-en keresztül csak a Windows 8.1 / 10 rendszerek Internet Explorer és Edge böngészőihez volt telepíthető, az egyéb OS-ekhez és böngészőkhöz a mai napon fog elérhetővé válni. A lejátszóban egy nulladik sebezhetőség mellett 23 másik sérülékenységet is javított az Adobe, így nem érdemes megfeledkezni a beépülő frissítéséről (vagy eltávolításáról).


A Windows 10 stabil verziójához kiadott összegző frissítés a biztonságiak mellett funkcionális hibákat is orvosol, plusz elérhetővé teszi az UWP alkalmazásokban az AMD FreeSync és NVIDIA G-Sync technológiákat, a V-Sync kikapcsolását. A kumulatív frissítés 10586.218-ról 10586.318-ra emelte a rendszer buildszámát.


(Forrás: Microsoft 1 / 2, Krebs on Security)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.