Hirdetés

Tavasszal jön az Office 2007 SP2



|

A szervizcsomag ODF, XPS és PDF támogatást is kap.

Hirdetés

A Windows Vista második szervizcsomagjának bétájával körülbelül egy időben jelentette be a Microsoft az Office 2007 SP2 várható megjelenésének az időpontját is, amely jelenleg még szintén béta verziónál tart. "Örömmel jelentjük be, hogy az Office 2007 második szervizcsomagja (SP2) hamarosan megjelenik. Habár pontos dátumot még nem tudunk mondani, valamikor 2009 februárja és áprilisa között várható a végleges verzió" - írják az irodai alkalmazáscsomag fejlesztői blogjukban.

A szervizcsomag az előzetes híreknek megfelelően támogatni fogja az ODF (Open Document Format), a PDF és az utóbbi riválisának szánt XML formátumot is, mindenféle külső kiegészítő, plugin, konverter vagy külső alkalmazás nélkül is. Így az SP2 telepítése után immár alapértelmezetté tehető majd az ODF formátum is, amelytől eddig elzárkózott a redmondi cég. A piac nyomására és a többszöri büntetés hatására azonban kénytelenek voltak nyitni, mivel az Európai Unió és több tagországa is felszólalt az ellen, hogy a Microsoft piaca erőfölényével visszaélve nem teszi lehetővé, vagy nem ad elég lehetőséget az Office-ban más cégek fájlformátumainak használatára.

 

microsoft-office2007-image.jpg
 


A bejegyzés alapján azonban nem csak a formátumok terén várható újdonság az Office 2007 SP2-től. A fejlesztők javítottak többek között az Outlook stabilitásán és erőforrásigényén, Excelben a diagramok felhasználási lehetőségein és a SmartArt grafikák szerkesztésén is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.