Hirdetés

Távirányító az Xbox 360-hoz



|

Egyes források szerint a Microsoft a Wii-hez tartozó távirányító klónján dolgozik. Így megszűnhet a Nintendo komoly előnye a piacon.

Hirdetés

 

xbox360elite_k.jpg
Az MTV News a nevüket elhallgató forrásokra hivatkozva azt állítja, hogy a Microsoft hamarosan bemutat egy olyan távirányítót mint a Wii-hez tartozó vezérlő. Mindez azon állítólagos stratégia része, amelynek keretében a Nintendoval szembeni hátrányt szeretnék ledolgozni.

 

Ha hinni lehet a híreknek, az Xbox 360 távirányítója sem funkcióit, sem kialakítását tekintve nem különbözik majd sokban a Wii-vezérlőtől. Ellenben lesz rajta négy plusz gomb, egy mikrofon és egy hüvelykujjal használható joystick. Állítólag az eszköz az Xbox Live Vision Camerával is képes lesz együtt dolgozni.

 

Mike Goodman, a Yankee Group egyik elemzője szerint egy, a Wii távirányítójához hasonló vezérlő ötlete nagyon jó húzás a Microsofttól. Szerinte a Nintendo felismerte, hogy a piacnak mire van szüksége, és kielégítette az igényeket. A Wii-távirányító valóban a Nintendo egyik nagy előnye, hiszen könnyebbé teszi egy kezdő számára a játékprogramok használatát.

 

Goodman szerint a piacot alkotó felhasználók többsége számára a távirányító kevésbé népszerű mint a hagyományos gamepad: bár sok játékban - így például a Wii Sports-ban - nagyon előnyös, sok másikban, vagy harmadik cégtől származó alkalmazásokban már jobbnak bizonyulnak a hagyományos gamepadek.

 

A játékosok számára tehát egy érdekes opciót adna a Microsoft, elvégre szabadon választható lenne, hogy mivel szeretnénk irányítani a játékot. A fejlesztőknek ellenben nagy fejtörést okozna, hiszen el kellene dönteniük, hogy melyik beviteli módot támogassák.

 

Mindazonáltal ha valóban megérkezik az Xbox 360-hoz az emlegetett távirányító, akkor óriási siker lehet, főleg akkor, ha valakik valamilyen úton átportolják a Wii-játékokat a Microsoft konzoljára. Ebben az esetben pedig könnyen elképzelhető, hogy a Nintendo elvesztené azt az előnyt, aminek hála a konzolpiacon hosszú ideje megelőzi vetélytársait.

 

wii_remote_jacket_k.jpg
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.