Hirdetés

Távolról lehet majd tönkretenni az androidos készülékeket



|

Az Android Eszközkezelő segítségével távolról lehet majd tönkretenni egy ellopott eszközt.

Hirdetés

Egy ideje már az Android Eszközkezelő számít az első védelmi vonalnak, ha egy robotos okostelefon eltűnt, elveszett. 

Hirdetés

Ha nem találjuk, meg lehet az eszközzel keresni, meg lehet csörgetni, meg lehet rajta jeleníteni egy üzenetet a megtalálónak, lehet zárolni vagy éppen törölni a tartalmát. 

Persze a rendszer nem tökéletes, ezért mindegyik esetben fennáll a lehetősége annak, hogy valaki érzékeny adatokhoz fér hozzá. 

A Google ezen úgy igyekszik segíteni, hogy hamarosan egy plusz funkciót is elérhetővé tesz. Ezzel gyakorlatilag távolról lehet tönkretenni egy készüléket. 

Az eljárás töröl mindent az eszközről, még a boot- és a helyreállítási partíciót is. 

Az csak a gyártóktól függ, hogy mennyire lesz komoly a funkció, a jelentések szerint ugyanis a gyártók határozhatják meg a törlés mélységét. Akár a microSD is törölhető lesz távolról. 

Persze ha minden törölve lett, a készülékbe már a legjobb esetben is csak maximum a gyártó tud újra életet lehelni. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.