Hirdetés

Tegnap több ősi Ubuntu szavatossága is lejárt



|

Most már feltétlenül frissíteniük kell a maradi felhasználóknak.

Hirdetés

Ugyan valószínűleg a Windows XP terméktámogatásának egy éven belüli megszűnésénél jelentősen kevesebbeket érint, ám tegnap három ősinek mondható Ubuntu támogatása is befejeződött, azaz innentől kezdve a Canonical nem nyújt biztonsági frissítéseket hozzájuk.


Az érintett termékeket a szerverekre szánt 8.04 LTS, továbbá az asztali gépekre tervezett 10.04 LTS és 11.10 kiadások képezik. A hosszan támogatott Ubuntura vágyóknak az Ubuntu 12.04 áll a rendelkezésükre (a következő LTS az egy év múlva megjelenő 14.04 lesz), míg a többség számára valószínűleg a legújabb 13.04 jelenti az optimális választást.


A támogatási ciklusok terén a Canonical egyébként variált az elmúlt hónapokban: a „szimpla” kiadások esetében az Ubuntu 13.04-től kezdve 18 hónapról 9-re csökkent a támogatási idő, viszont az LTS kiadásoké 3-ról 5 évre nőtt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.