Hirdetés

Télen kétszer annyit hibáznak a programozók



|

Egyelőre csak találgatják az okokat. Van egy tippünk.

Hirdetés

Fergal Glynn, a Veracode igazgatója kezdte blogján boncolgatni a kérdést, hogy vajon az éven belüli dátummal mennyben függhet össze a programozói munkák (jellemzően weboldalak) biztonsága? Mint kiderült, az összefüggést nehéz lenne tagadni.

 

Több ezer alfa és béta állapotú, azaz aktív fejlesztési fázisban járó szoftver kódját elemezte ki a Veracode, méretarányosan feltérképezve az egyes alkalmazásokban talált hibák mennyiségét. Két éves periódust vizsgálva egyértelművé vált, hogy az elkövetett hibák száma markánsan megugrik az októberi és novemberi munkákban. A december némiképp csendesebb, de februárban és áprilisban is van egy-egy jókora ugrás.

 

 

A grafikon szemléletes, bár nem vagyunk egyedül abbeli véleményünkkel, hogy nem eléggé. Nem lehet nyomon követni azt, hogy alapvetően mely hónapokban milyen mennyiségű kód születik és a medián érték felrajzolása sem tett boldoggá senkit a fórumozók, hozzászólók közül.

 

Glynn a stresszre gyanakszik, amit a felpörgő őszi iskola- és munkaszezon okoz. Ez az időszak nagy kontrasztot mutat a nyári, lazább hónapokkal, a Hálaadásra pedig sok határidő lejár, melyeknek eleget kell tenni. Végül - véleményünk szerint - ki ne tévesztene többet februárban és áprilisban, a tavaszt várva?

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.