Hirdetés

Telepíthető a Mozilla Firefox 44



|

A böngésző támogatja a Chrome újításaként hírnevet szerzett Brotli adattömörítést.

Hirdetés

Elérhetővé vált a Firefox 44 stabil változata, a Mozilla böngészője ezúttal csak kisebb látható újításokat kapott. Ezek közül kiemelendő a nem biztonságos HTTPS adatkapcsolatok esetén megjelenő új figyelmeztető oldal, amely a korábbinál élesebb hangvételben hívja fel a netezők figyelmét a megbízhatatlan tanúsítványt használó webhelyek jelentette kockázatra.

Hirdetés


A felszín alatt megbújó fejlesztések közül kiemelendő a Brotli adattömörítési eljárás támogatása, ennek köszönhetően gyorsabban, kevesebb sávszélességet használva töltődhetnek le a weboldalak. Néhány nappal ezelőtt kisebb szenzációt keltve a Google is bejelentette ennek implementálását, azonban a Brotli csak a Chrome következő verziójától kezdődően lesz alapból bekapcsolva.


További érdekesebb újítások: többé nem támogatott az RC4 rejtjel, a H.264 videók lejátszására nem képes rendszereken aktiválták a WebM/VP9 dekóder használatát, két tanúsítványokat aláíró vállalat kiesett a megbízható aláírók köréből (a Firefox mostantól nem fogadja el a tőlük származó tanúsítványokat), továbbá elérhetővé vált a Service Workers API. A részletes változtatási lista itt tekinthető meg, letölteni pedig innen lehet a Firefox 44-et.


(Forrás: OMG!Ubuntu | Nyitókép: Mozilla in Europe)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.