Hirdetés

Telepíthető a stabil Vivaldi 1.0 böngésző



|

Elsősorban a haladó felhasználóknak szól az új alkalmazás.

Hirdetés

Ugyan a bővíthetőségüknek köszönhetően a Chrome és Firefox mindig is kiváló böngészők voltak a haladó felhasználók számára, ám a hiedelem szerint a funkciókkal alapvetően teletömött Opera volt az igazi geekek választása. Sajnos az összes erénye ellenére az alkalmazás nem tudta a netezők széles táborát megszólítani, így a 12-es főverzióval befejeződött a fejlesztése. A 2013-ban bemutatkozott, nulláról újratervezett utódja szinte csak a név tekintetében azonos a klasszikus Operával, kívül-belül teljesen eltérő technikáról van szó.

Hirdetés


A norvég Opera Software egyik társalapítója nem kívánt beletörődni a kudarcba, így részben ex-operás fejlesztők segítségével megalapította a Vivaldi Technologies céget, hogy megtervezze a klasszikus Opera elsősorban haladó felhasználóknak szánt utódját. A Vivaldi névre keresztelt böngésző ma kilépett a béta fázisból, már letölthető a stabil 1.0-s változata.


A Windows mellett Linux és Mac OS X rendszereken is használható böngészőt az új Operához hasonlóan a Chrome motorja hajtja, teljesen kompatibilis a Chrome bővítményeivel. Remek minőségű magyar lokalizáció is jár hozzá, a látványos érdekességei közül az F2 gomb lenyomására bejövő Gyorsmenü, a fülcsoportok létrehozásának lehetősége, és a beépített jegyzetelő emelhető ki.


(Forrás: Vivaldi, Liliputing)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.