Hirdetés

Telepíthető az ingyenes VPN-t kínáló Opera 40



|

Pár kattintással aktiválható a privát szférát védő funkció.

Hirdetés

Elérhetővé vált az Opera 40 böngésző stabil változata, a Windows mellett macOS és Linux rendszereken is használható szoftver számos érdekes újdonsággal próbálja böngészőváltásra bírni a riválisok felhasználóit. A legfontosabb mind közül a beépített VPN, amely segítségével pár kattintással elmaszkolhatjuk a valódi IP-címünket az internetes szerverek elől, így megvédhetjük a privát szféránkat, továbbá kikerülhetjük a földrajzi tartalomkorlátozásokat.


Hirdetés


Nyilvános Wi-Fi hotspotokra csatlakozáskor is érdemes aktiválni a VPN-t, mivel a használatakor a komplett böngészős adatforgalmunk titkosított formában utazik át a hozzáférési ponton, azaz a hotspot üzemeltetője nem tud kémkedni utánunk, nem képes ellopni a HTTP adatkapcsolaton keresztül átküldött belépési adatainkat. Érdemes megemlíteni, hogy gyors tesztünk alapján az Opera beépített VPN-je már nem szivárogtatja ki a WebRTC-n keresztül a számítógép valódi IP-jét, a korábbi béta verziókban ez problémát jelentett.



Az Opera 40 további fontosabb újdonságai: automatikusan bekapcsoló és jobban testre szabható akkukímélő üzemmód, Chromecast-támogatás, a beépített hírolvasóban már egyéni RSS-csatornák is beállíthatóak (de OPML import-export még nincs), a böngészőmotor a Chromium 53-ra frissült.


(Forrás: Engadget, Opera)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.