Hirdetés

Telepíthető az Ubuntu 16.04 LTS



|

Sajnos a zárt forráskódú Radeon driver nem érhető el az új változatban.

Hirdetés

Az ígéreteknek megfelelően a mai napon elérhetővé vált az ingyenes és nyílt forráskódú Ubuntu 16.04 LTS. Az operációs rendszer az elkövetkező 5 évben támogatott marad, így nyugodtan telepíthető például intézmények által használt számítógépekre is, folyamatosan érkeznek majd hozzá a biztonsági frissítések.

Hirdetés


Az előző néhány kiadáshoz hasonlóan az új Ubuntu sem nevezhető forradalmi előrelépésnek, többnyire csak az elvárható újításokat kapta meg. A Linux 4.4 rendszermagnak köszönhetően az OS hatékonyabban együttműködik az Intel Skylake processzorokkal, 3D-támogatást kapott a virtuális GPU driver, használhatóak vele a TPM 2.0 chipek, továbbá journaled RAID5 üzemmódot is kínál.


Az új Ubuntu gyárilag támogatja a ZFS fájlrendszert, a Pythonból a 3.5-ös verziót tartalmazza, a Unity felület indítópanelje pedig már áthelyezhető a kijelző aljára. A Snappy csomagkezelő rendszer lehetővé teszi, hogy a felhasználók képesek legyenek mindig a programok legfrissebb változatait használni, ne babráljanak ki velük a függőségek.


Végül megemlítendő, hogy az Ubuntu 16.04 LTS nem támogatja a Radeon videokártyák zárt forrású "fglrx" grafikus meghajtóját, a helyette elérhető "radeon" és "amdgpu" driverek viszont nem képesek ahhoz hasonló teljesítményt nyújtani.


Letöltés

- Ubuntu 16.04 LTS (x86, 32 bites)
- Ubuntu 16.04 LTS (x64, 64 bites)


(Forrás: OMGUbuntu)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.