Hirdetés

Teljes Flash-t kap a metrós Internet Explorer



|

Mától kezdve csak néhány weboldalon lesznek letiltva az Adobe eszközével készült tartalmak.

Hirdetés

A mai patch kedd előtt váratlan hírrel szolgált a Microsoft, ugyanis a vállalat tájékoztatása szerint a Windows 8 és Windows RT modern grafikus felületére szabott Internet Explorer 10-ben néhány helyett immáron szinte az összes weboldalon megjelennek majd az Adobe Flash beépülőt használó tartalmak. Eddig csak néhány portál esetében lett engedélyezve a plugin, gyakorlatilag fehérlistázásról feketelistázásra vált a vállalat.


A hivatalos indoklás szerint a weboldalak többségén lévő Flash tartalmak már teljesítmény, várható energiafelhasználás, továbbá érintéssel való kezelhetőség szempontjából is elfogadhatóak. A redmondiak által tesztelt portálok csupán 4 százaléka bizonyult problémásnak, amely nem indokolja széles körű tiltást.


A Windows 8 esetében a Flash korlátozása csak a modern felületet használó Internet Explorert érintette, míg Windows RT-n a hagyományos megjelenésű verzió is használta a fehérlistát.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.