Hirdetés

Teljesen újragondolta a böngészőt az Opera



|

Windows és macOS rendszeren is tesztelhető a Neon.

Hirdetés

A Google Chrome alapjaira épülő új Opera böngészőről mostanra kijelenthető, hogy végső soron nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, a beépített VPN és egyéb hasznos funkciók ellenére sem sikerült tömegeket rábírni a használatára. A probléma megoldása érdekében a hamarosan többé-kevésbé kínai kézbe kerülő Opera Software a mai napon váratlanul előrukkolt a Neon névre hallgató új böngészőjével, az egyelőre prototípusnak titulált szoftver Windows és macOS rendszeren is szabadon tesztelhető.


Hirdetés


A vállalat munkatársai a Neonnal a számítógépes böngésző teljes újragondolását tűzték ki a céljukként, kinézetre és működésre is jobban hasonlít egy operációs rendszerhez, mintsem egy böngészőhöz. Az elindítása után a kezdőképernyő jelenik meg, ezen található a kombinált URL-mező, alá húzhatóak be a későbbi használatra eltenni kívánt könyvjelzők. A böngészőben nincs klasszikus "Új lap" oldal, helyette a kezdőképernyőt behozva az éppen előtérben lévő fül minimalizált állapotba kerül. A fülek az ablak jobboldalán találhatóak.



Az Opera Neon baloldali menüsávjában négy gomb található, fentről lefelé: a kezdőképernyő behozása, képernyőmentés készítése, a már mentett képernyőképek megtekintése, továbbá a Letöltések oldal behozása. A Vivaldihoz hasonlóan a Neon lehetőséget biztosít két megnyitott fül egymás mellé igazítására, azaz egyszerre két megnyitott lap is előtérben lehet. Érdemes kipróbálni az alkalmazást, innen tölthető le a telepítőkészlete.


(Forrás: Engadget, Opera)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.