Hirdetés

Teljesítménybeli újításokat hozott az Opera 41



|

Csökkent az indítási idő, hardveres gyorsítást kapott a video pop-out.

Hirdetés

Kedden az Opera Software kiadta Windows, Linux és macOS rendszerekre az Opera 41 böngészőjét, a friss főverzióban a látványos funkcionális újítások bemutatása helyett a hatékonyság növelése került a középpontba. A legérdekesebb előrelépés, hogy számos betöltendő fül esetén látványosan csökkent az alkalmazás elindulási ideje, ugyanis az új indítási szekvencia megpróbálja fontossági sorrendben betölteni a lapokat, késlelteti a kevésbé fontosnak ítélt fülek megnyitását. A tapasztalható teljesítménynövekedés mértéke a körülményektől függ, de általánosságban véve minél több lapot kell betöltenie az Operának, annál látványosabb.


Hirdetés


A működési hatékonyság fokozása érdekében a nagyon hasznos video pop-out funkció teljes hardveres gyorsítást kapott, továbbá WebRTC-s videocsevegés esetén a böngésző a hardveresen gyorsítható kódolású és dekódolású kodekek használatát preferálja. Ez a két újítás ideális esetében csökkenti a processzorterhelést, laptopok esetén növeli az akkus üzemidőt.



Végül megemlítendő, hogy az innen letölthető Opera 41 beépített hírolvasójának kinézetén és működésén is reszeltek az illetékesek, de sajnos az OPML fájlok importálását és exportálását még nem sikerült implementálniuk.


(Forrás: Engadget, Opera Blog)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.