Hirdetés

Tényleg a vége a dobozos PC játékoknak?



|

Csak termékkulcs lesz a Titanfall 2 dobozában.

Hirdetés

Az elmúlt években jelentősen csökkent a számítógépes gamerek részéről a dobozos játékok iránti érdeklődés, már csak a gyűjtők, továbbá a lassú internetkapcsolattal rendelkezők preferálják ezeket a digitális verziókkal szemben. A dobozos kiadások népszerűségének csökkenésében komoly szerepet játszik az is, hogy az elmúlt években megjelent játékok döntő többségét feltétlenül aktiválni kell a DVD-tokokban mellékelt termékkulcsokkal a Steamen, az Originen, vagy a Uplay-en. Fizikai másolat ide vagy oda, a termékkulcs beváltása után egyszerűen nem lehet eladni a játékokat, az aktiválással a termékkulcs véglegesen hozzárendelődik a felhasználói fiókjaikhoz.


Hirdetés


Most úgy tűnik, hogy végleg megkapják a kegyelemdöfést a dobozos játékok: kiderült, hogy a 2016. október 28-án elérhetővé váló Titanfall 2 dobozos PC verziójában nem lesznek telepítő DVD-k, a vásárlók csak az Originen beváltható termékkulcsot találják majd a csomagolásában. Felmerül a kérdés, hogy egyáltalán miért lesz dobozos kiadás a játékból.



A lépés mögött nagy valószínűséggel költséghatékonysági megfontolás áll: az ismeretlen méretű, de minden bizonnyal óriási telepítőkészlet (az első Titanfall letöltési mérete 48 GB volt) mellékeléséhez 6+ duplarétegű DVD-t kellene elhelyezni a tokban, ami rendkívül költséges volna. A játék konzolos verzióinak esetében maximum kettő Blu-ray-re lesz szüksége az EA-nek, így a konzolosok szokás szerint megkapják majd a korongjaikat. A PC-s kiadásnál nincs értelme Blu-ray-t használni, nagyon keveseknek van megfelelő meghajtójuk a beolvasásukhoz.


(Forrás: Geek.com)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.