Hirdetés

Tényleg privát lesz a Facebook titkosított csevegése



|

Nem szimpla végponttól végpontig terjedő titkosítást nyújt a Secret Conversations.

Hirdetés

Egy ideje ismert, hogy a Messengerben elérhető lesz a végponttól végpontig terjedő titkosítás, ennek használatával még a Facebook sem lesz képes olvasni a felhasználók üzeneteit. A vállalat most formálisan is bejelentette a Secret Conversations névre keresztelt szolgáltatást, amely kisebb meglepetésre a mindenki által megelőlegezettnél erőteljesebb eszköz lesz a felhasználók kezében.


Hirdetés


A Secret Conversations érdekessége, hogy a titkos csevegések egyetlen eszközről lesznek elérhetőek: ha például a telefonunkon futó Messengerből fogadtunk vagy kezdeményeztünk egyet, akkor onnantól kezdve csak a kérdéses mobilkészüléken keresztül folytatható a chatelés. Emögött minden bizonnyal az a megfontolás áll, hogy így egy kémkedő ismerős nem képes elolvasni a privát üzeneteket, hiába fér hozzá egy másik olyan eszközhöz, amelyen elfelejtettünk kijelentkezni a Messengerből.



A funkció további érdekessége az állítható időzítésű önmegsemmisítés, azaz a címzett általi megtekintés után automatikusan töröltethetőek mindkét fél eszközeiről az üzenetek. A GIF-ekhez és videókhoz hasonló médiaelemeket egyelőre nem támogató, igény esetén külön kezdeményezendő titkos csevegés jelenleg szűkkörű publikus tesztelés alatt áll, a széleskörű elérhetővé válásának várható idejéről nincs információ.


(Forrás: Facebook, 9to5Google)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.