Hirdetés

Teszt: IObit Advanced SystemCare 9 Pro - a karbantartó kisiparos



|

Takarít, optimalizál és véd az IObit alkalmazása. A fejlesztő ígérete szerint az all-in-one programmal gyorsan formába hozhatjuk a lelassult Windowsunkat.

Hirdetés

A számítógépek teljesítményének emelkedése mellett a Windows minősége is rengeteg javult az elmúlt évtizedben, így egyre kevésbé kapni azon a felhasználókat, hogy a legkülönfélébb alkalmazásokkal és trükkökkel próbálják formába hozni a lelassult eszközeiket. Nem karbantartott Windows esetén mindezektől függetlenül idővel jelentősen csökkenhet a PC teljesítménye, a kevésbé szaki felhasználók pedig egy pont után maximum az újratelepítésben bízhatnak. Az IObit úgy oldaná meg a problémát, hogy egy rendkívül sok mindenre használható, ám mégis néhány kattintással kezelhető eszközt adna a kezükbe a számítógépük tempójának mövelése, a biztonságuk fokozása, továbbá néhány időnként hasznos feladat végrehajtása érdekében.

Hirdetés


Lehetőségek széles tárháza

A vállalat ezen célokra kitalált zászlóshajó terméke az Advanced SystemCare 9 Pro. Az alkalmazás körülbelül bruttó 7500 forint ellenében 1 éven keresztül 3 számítógépen használható, a funkciók listáját elnézve pedig érthető az árszabás. A szoftver igényesen kinéző, nagyrészt magyar nyelven használható grafikus felületén négy csoportba lettek rendezve a különféle funkcionalitások: Tisztítás / Optimalizálás, Gyorsítás, Védelem és Eszköztár.


A beszédes nevű Tisztítás / Optimalizálás részben a teljesen hétköznapi karbantartási műveleteket tudjuk elvégeztetni, ezek közül kiemelendő az adatlopó kártevők kiirtása, a regisztrációs adatbázis kitisztítása és optimalizálása, a lemezoptimalizálás, az átmeneti állományok és privát szférát negatívan befolyásoló fájlok törlése. Érdekes még Security Defense és Vulnerability Fix is: előbbivel kártékony webhelyek betöltését és hirdetőkiszolgálók követését tilthatjuk le, míg utóbbival biztonsági réseket kerestethetünk és javíttathatunk az operációs rendszerben. A Gyorsítás nevű második nagy csoportban az operációs rendszer beállításai tweakelhetőek, szükség esetén rendszermemória szabadítható fel, kezelhetőek az automatikusan induló alkalmazások, eltávolíthatóak a különféle telepített programok (beleértve a Windows 8 / 10 modern alkalmazásait is).


A harmadik nagy szekciót a Védelem jelenti, ebben többek közt bekapcsolhatjuk a böngészőnk beállításait védő modult, a webes követés elleni védelmet, a valós idejű spyware-védelmet. Érdekes, hogy az Advanced SystemCare 9 Pro külön figyelmet szentel a Windows 10 különféle beállításainak ellenőrzésére, egy kattintással javíthat a rendszer biztonságán. Az utolsó nagy csoport az Eszköztár névre hallgat: többek közt biztonságos fájltörlőt, törölt fájlok visszaállítására használható programot, rendszerinformációs eszközt, a PC időzített leállítására kitalált alkalmazást, valós idejű RAM-optimalizálót és nagy fájlokat kereső szoftvert kínál.


Mennyi az annyi?

A fentebb felsorolt funkciók csak az Advanced SystemCare 9 Pro szolgáltatásainak fontosabbik szeletét képezik, az IObit ezeken felül a legkülönfélébb funkcionalitások széles tárházát kínálja. Az ilyen all-in-one szoftverek ár-érték arányának megítélésekor a megbízhatóságon és teljesítményen túl elsősorban a megcélzott felhasználói réteg igényeit és tudásszintjét kell figyelembe vennünk. Ezek alapján a megítélésünk szerint megéri az évi 7500 forint körüli licencdíjat, főként mivel szimultán 3 számítógépen is használható. A power userek esetében már kérdéses lehet a hasznossága, lévén ők vannak olyan tapasztaltak, hogy képesek legyenek a Windows beépített eszközeivel és néhány freeware alkalmazással kiváló formában tartani az operációs rendszerüket.


Névjegy

- Forgalmazó: IObit
- Ár: 7500 forint (1 év/3 PC)
- Web: http://www.iobit.com/en/advancedsystemcarepro.php
- Teljesítmény: 7
- Szolgáltatás: 9
- Ár/érték: 7


Adatok

- valós idejű spyware-védelem
- a Windows legkülönfélébb beállításainak gyors optimalizációja
- lemeztisztítás és defrag
- biztonságos fájltörlés, törölt fájlok visszaállítása
- időzített számítógép-leállítás
- biztonságos fájltörlés, törölt fájlok visszaállítása
- a registry tisztítása és optimalizálása
- biztonsági fenyegetések felismerése
- szükségtelen fájlok törlése, a böngésző beállításainak védelme
- nagyrészt magyar nyelvű kezelőfelület


Előny: könnyű kezelés, rengeteg mindenre kiterjedő funkcionalitás
Hátrány: a magyar nyelvű lokalizáció sok helyen foghíjas

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.