Hirdetés

Tetszik vagy sem, megkapod a Windows 10 frissítéseit



|

Úgy néz ki, hogy a Creators Update után a Windows 10 a forgalmi díjas kapcsolatokon keresztül is kötelezően tölti le a frissítéseket.

Hirdetés

A Windows 10-hez közeledő Creators Update legutóbbi buildjében mindössze néhány szót írtak csak át egy megjegyzésben. Ez viszont elég volt ahhoz, hogy sokan elkezdjenek aggódni. 

Hirdetés

A korábbi insider buildekben az automatikus frissítésekre vonatkozó licencfeltételeknél az volt olvasható, hogy a frissítéseket automatikusan letölti és telepíti a rendszer, kivéve a forgalmi díjas kapcsolatokon, amelyeknél további költségek merülhetnek fel. 

A legutóbbi build azonban másképp fogalmaz, és arra utal, hogy nincs többé választása a felhasználóknak. Az új szöveg szerint automatikusan tölti le és telepíti a frissítéseket a rendszer, kivéve a forgalmi díjas kapcsolatokon, amelyeken további költségek merülhetnek fel. Ezekben a helyzetekben csak azokat a frissítéseket tölti le a rendszer, amelyek a Windows zökkenőmentes működéséhez szükségesek. 

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a Windows forgalmi díjas kapcsolatokon is beszerzi a kritikus és a fontosabb frissítéseket, a felhasználó jóváhagyása nélkül. 

Sajnos a patch keddek alkalmából nem ritkán majd gigabájtos nagyságrendet jelentenek az ilyen javítások, ami komoly többletköltségeket is okozhat. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.