Hirdetés

Tidy Favorites Online



|

Nem csak egy telepíthető szoftvert, hanem egy Microsoft Silverlight-alapokon nyugvó online szolgáltatást mutatunk be, ahogy ez a címből is kiolvasható.

Hirdetés

A Tidy Favoritesszel a böngészőnkben tárolt kedvencek között vághatunk rendet, illetve online tárolhatjuk is őket, így bármikor hozzájuk férünk. Ez utóbbihoz a telepített Silverlight kiegészítőn felül nem kell semmilyen program, csupán internetelérésre és felhasználónév–jelszó párosra lesz szükség, hogy a webes felületen elérjük a korábban eltárolt kedvenc weboldalakat, amelyeket a kedvünkre rendszerezhetünk mappákba és almappákba. A szolgáltatás különlegessége, hogy az elmentett oldalakat nemcsak listaszerűen láthatjuk, ugyanis a kedvencek címeivel együtt egy előnézeti képet is elment a szoftver az aktuális oldalról, ami szabadon átméretezhető, továbbá a legjellegzetesebb részletek kivághatók, kinagyíthatók, így megkönnyítve a kedvencek közötti gyors tájékozódást.

 

 

 

A kedvencek mentése az online könyvjelzőtárba egy böngészőplugin segítségével zajlik, amelynek a telepítését követően két új gomb jelenik meg a böngészők eszköztárán. Elméletileg a böngészőkbe elmentett könyvjelzőket „húzd és ejtsd” módszerrel át lehet vinni a Tidy Favoritesba, ám ez nekünk nem működött Internet Explorer és Firefox alatt sem.

A szolgáltatásnak létezik fizetős, Pro változata is: 20 dollárért nemcsak különböző skinekkel javíthatjuk fel az ingyenes változat puritán felületét, hanem ráadásul exportálhatjuk a kedvenceket és szinkronizálhatjuk a PC-nk összes böngészőjével, illetve egy éven át az összes frissítéshez hozzájuthatunk.

 

 

A Tidy Favorites Online használata

 

1. A kiegészítő telepítésével két új ikon jelenik meg azokban a böngészőben, amelyeket a telepítés során engedélyeztünk. A csillagos ikon a Tidy Favorites oldalát nyitja meg, míg a zöld pluszjellel az aktuálisan nyitva lévő weboldalt adhatjuk hozzá az online kedvencekhez.

 

 

2. A hozzáadott kedvencek a Tidy Online ablak jobb sávjában sorakoznak fel, ezeket tudjuk igény szerint rendezni. Ehhez könyvtárakat és alkönyvtárakat hozhatunk létre a bal fölső sarokban található „+” gombbal, amelynek nevet is adhatunk. Ezek után a létrehozott mappák a pluszjel mellett fognak felsorakozni.

 

 

3. Az adott mappába és almappába az egér bal gombjának nyomva tartásával a jobb oldali gyűjtősávból húzhatjuk át a kiválasztott oldalakat. Az áthúzott oldalak előnézeti képét tetszés szerint átméretezhetjük, ha az előnézeti kép jobb alsó sarkán lévő pontozott részt lenyomott bal egérgombbal húzzuk.

 

 

4. A nézőképeknek nemcsak a méretét változtathatjuk meg, de meghatározhatjuk, hogy melyik részletük látszódjon. A megjelenített kép fölé húzva az egérkurzort, válasszuk az annak jobb felső sarkában megjelenő olló ikont, ezáltal a kép szerkeszthető lesz. A szerkesztés befejezéséhez nyomjunk ismételten az olló ikonra.

 

 

5. Amennyiben az olló alatti fogaskerék ikonra kattintunk, a beállításokat láthatjuk. Lehetőségünk nyílik az oldal webes hivatkozását, valamint nevét módosítani, hiszen a nevet a szoftver az elmentett oldal fejlécéből generálja, ami sokszor felesleges, esetleg teljesen használhatatlan információt tartalmaz.

 

 

6. A Tidy Favorites Online keresője univerzális: nemcsak a tárolt kedvencek között kereshetünk (amelyhez a program a Google-t hívja segítségül), hanem a favikonjaikkal jelzett kedvenceikhez tartozó webhelyeken belül is képes információk után kutatni.

 


Adatok

  • Kedvencek tárolása online felületen
  • Mozilla Firefox-, Microsoft Internet Explorer-, Google Chrome- és Opera-kompatibilis
  • Böngészőbe telepíthető beépülő modul
  • Az eltárolt kedvencekről szabadon átméretezhető előnézeti kép
  • Microsoft Silverlight kiegészítőt igényel
  • Forgalmazó: OrdynarySoft
  • Ár: ingyenes
  • Web: www.tidyfavorites.com

 

Előny: ötletes, látványos megoldás
Hátrány: sokszor lassú, a „húzd és ejtsd” funkció nem működött, új böngészőfül nyitásakor mindig alapértelmezetten betöltődik
Teljesítmény: 4
Szolgáltatás: 4,5
Ár/érték: 5

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.