Hirdetés

Titkosítást kaphat a Google Drive



|

Ettől függetlenül a legjobb ötlet továbbra is a saját kódolás.

Hirdetés

A CNET forrásai szerint részben az amerikai kormány leskelődése miatt a Google alapértelmezett titkosítás bevezetésén gondolkodik a Drive háttértára esetében, a vállalat elvileg már konkrétan tesztel egy implementációt. Mindez elméletben azt jelentené, hogy a tárhelyre feltöltött állományokat a funkcionalitás bevezetése után legfeljebb kódolt állapotban lennének képesek átadni Sam bácsinak, így nőne az adatbiztonság.


A problémát az jelenti, hogy ettől függetlenül a hatóságok bírói végzéssel kötelezhetnék a Google-t a dekódoláshoz szükséges jelszó elfogására, ám a pletykált széleskörű megfigyelést ki tudnák vele küszöbölni. A vállalat eddig valószínűleg azért nem foglalkozott a titkosítással, mert az komoly extra terhet rótt volna a szervereire.


A megoldás esetleges élesítése ellenére az érzékeny adatok védelmét továbbra sem szabadna rábízni a Google saját megoldására: a legjobb ötlet saját kezűleg titkosítani az adatokat, majd azokat már alapvetően kódolt formában feltölteni a Drive-ba.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.