Hirdetés

Titkosított levelezés Gmailben - hogy lehet ilyet?



|

Az elektronikus levelezés sok esetben egy nyitott könyv a kíváncsiskodók számára, hiszen megfelelő védelem hiányában az e-mailekben küldött bizalmas információk meglehetősen kiszolgáltatottak.

Hirdetés

Ezért a titkosításnak ez esetben is komoly szerephez kellene jutnia, azonban a gyakorlatban az e-mail titkosítás korántsem terjedt el olyan mértékben, mint amennyire szükséges lenne. Pedig van megoldás: lelkes fejlesztők úgy határoztak, hogy az OpenPGP legfontosabb funkcióit olyan módon valósítják meg, hogy azok webes levelezők, illetve webböngészők esetében is használhatók legyenek. Noha, ilyen jellegű projektek már korábban is voltak - igaz elsősorban a Firefox kapcsán - azok nem terjedtek el széles körben.

Milyen ez az új technológia? Miért intenet óvatosságra a szakértők? Kiderül a Computerworld cikkéből.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.