Hirdetés

Több mint 1 millió dollárba került egy iPhone-t feltörni



|

Az FBI igazgatója utalt rá, hogy nagyjából 1,3 millió dollárba került egy iPhone feltörése.

Hirdetés

Az FBI igazgatója, James Comey legutóbb egy londoni biztonsági konferencián beszélt, és elárulta, hogy a San Bernardinóban történt gyilkosságokhoz köthető iPhone 5C feltöréséért több mint 1 millió dollárt fizetett az ügynökség. 

Hirdetés

A pontos összeget nem határozta meg az igazgató, ugyanakkor a fizetésével utalt rá. Comey éves szinten 180 000 dollárt keres, és mivel ehhez 7 év 4 hónapot kötött, ezért hozták ki, hogy nagyjából 1,3 millió dollárba kerülhetett a művelet. 

Az FBI szerint a feltörés megérte a magas árat, még akkor is, ha végül nem találtak új és hasznos információkat a titkosítás kiiktatása után sem. 

A jelenlegi feltevés szerint a törés kizárólag az iPhone 5S-nél régebbi készülékeken működik, így a jövőben nem sok haszna lesz. 

Az is beigazolódni látszik, hogy valóban nem a Cellebrite volt a titkos partner, amely korábban egyébként 15 000 dollárt kapott az ügynökségtől. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.