Hirdetés

Többablakos móddal is frissít az Android N



|

Táblagépeken és notebookokon is sokat jelenthetnek az ablakban futtatható appok.

Hirdetés

Az Android N fejlesztői előzetese támogatja az osztott képernyős nézetet, így egyszerre két app is futtatható a kijelzőn. 

Hirdetés

A jelek szerint azonban akár több appot is lehet majd egyszerre használni a megjelenítőn, méghozzá átméretezhető ablakokban, akárcsak a Windowsban vagy más asztali operációs rendszerben. 

A Google freeform néven emlegeti ezt a módot, ugyanakkor az első fejlesztői előzetesben még nincs engedélyezve. 

Már most számos utalást találtak a támogatására, de aktiválni egyelőre nem sikerült. 

Az újítás egy okostelefonon nem lesz különösebben hasznos és látványos, ugyanakkor egy tableten vagy egy Androidot futtató notebookon új lehetőségeket nyit. Az Android ezzel ráadásul közelebb kerülne az asztali operációs rendszerek világához is. 

A Chrome OS ettől függetlenül folytatja a pályafutását, ugyanakkor az elmúlt években végzett fejlesztésekkel napról-napra kevesebb a különbség egy androidos tablet és egy Chromebook képességei között. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.