Hirdetés

Többé nem kínoz hirdetésekkel a Firefox



|

A Mozilla többé nem jelenít meg hirdetéseket az új lapokon.

Hirdetés

A Mozilla Firefox böngészője ingyenes és nyílt forráskódú. Azonban a fejlesztők is örülnek a pénznek. A Mozilla évekig abból szerzett, hogy a Google volt az alapértelmezett keresőmotorja. 

Hirdetés

A Mozilla legutóbb már eltérő megállapodásokat kötött a különböző piacokon (Yahoo, Baidu, stb.), majd azt is kijelentette, hogy a Google-ön keresztül többé nem keres semmit. Ezzel egyszerre megérkeztek a reklámok a böngésző új lap oldalára. 

Ez utóbbinak perszer sokan nem örültek, a nyomás hatására pedig a Mozilla most úgy döntött, ennek a gyakorlatnak vége lesz. 

A döntés persze nem jelenti azt, hogy a Firefoxban soha nem lesznek reklámok. Egy blogbejegyzésben mindenesetre elárulták, hogy az új lapon hirdetéseket megjeleníteni jelenleg nem a legjobb ötlet, mert inkább a felhasználói élményre szeretnének koncentrálni. 

A jövőben más módon kerülhetnek reklámok a Firefoxba, de állítólag kizárólag úgy, hogy a felhasználói döntés és irányítás lesz a középpontban. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.