Hirdetés

Többféle identitású böngészést kínálhat a Firefox



|

A konténer fülek egymástól elszeparáltan kezelik a sütiket és hasonló adatokat.

Hirdetés

Nem szeretnél mindig kijelentkezni a Facebookból, de muszáj, mert félsz az internetes követésétől? Egyszerre tartanád szem előtt a magáncélú és a céges Gmail-fiókodat a böngészőben? Számos megoldás létezik ezekre a teljesen hétköznapi nyűgökre, de nem feltétlenül kényelmesek. A Mozilla a Container Tab funkcióval oldaná meg a problémát, az érdeklődők már tesztelhetik is az előzetes implementációt a Firefox 50 nightly buildjében.


Hirdetés


A konténer fülek lényege, hogy egyetlen böngészőablakban, és egyetlen felhasználói profil használatával többféle böngészési kontextust tesznek lehetővé. Momentán négyféle alapértelmezett kontextus van: személyes, munka, bankolás, vásárlás. A különféle kontextusokhoz tartozó megnyitott füleket színkódokkal különbözteti meg egymástól a Firefox.



A kontextusok lényege, hogy mindegyik elszeparáltan kezeli a webhelyektől kapott információkat: a sütiket, a localStorage és indexedDB tartalmát, a gyorsítótárakat. Ennek köszönhetően például a munka kontextusú böngészőfülben megnyitott Gmailnek fogalma sem lesz arról, hogy a felhasználó egy személyes kontextusú fülben már bejelentkezett a magáncélú Gmail-fiókjába. Olyan ez, mintha szimultán két eltérő böngészőt használna a netező.


(Forrás: PCMag, Mozilla)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.