Hirdetés

Tölthető a Windows 8 Release Preview



|

A vártnál pár órával hamarabb futott be az utolsó előzetes.

Hirdetés

Tegnap este kilenc óra körül, nagyjából egy órával a Windows Server 2012 RC változatának kiadása után a Microsoft elérhetővé tette a tervek szerint ősszel megjelenő Windows 8 utolsó publikus előzetesét. A Release Preview névre hallgató verzió 32 és 64 bites változatban egyaránt elérhető, a telepítése előtt hasznos nem elfelejteni a licenckulcsának lejegyzetelését.

(Nagyobb méret)


Mint korábban már megírtuk, ezen előzetes hagyományos felhasználói felületét némileg átszabta a Microsoft: az Aero Glass innentől kezdve a múlté, bár az ablakok kereteinél az opcionális átlátszóság megmaradt, továbbá az operációs rendszer ikonkészletének nagy része is a Vista/7 korszakból származik. A szoftver felületének „laposítása” a görgetősávokra, a folyamatjelző animációkra, és az egérkurzorra is kiterjedt.

(Nagyobb méret)


A Release Preview memóriafelhasználás terén jelesre vizsgázott, hiszen az Asztal (és vele együtt esetünkben az AMD Catalyst Control Center) betöltése után csupán 448 MB RAM-ra volt szüksége, Windows 7 SP1 esetében ugyanilyen körülmények közt tesztgépünkön ~700 megabájt körül szokott lenni az érték.

(Nagyobb méret)


Természetesen némi ismerkedés után hamarosan részletesebben is be fogunk számolni a szoftver újdonságairól, ám végszóként megemlítenénk, hogy a jelek szerint a Release Preview 2013. január 16-ig lesz használható, magyar lokalizáció pedig egyelőre nem telepíthető hozzá.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.