Hirdetés

Tölthető az Ubuntu 12.04 LTS



|

Látványos újításokkal gazdagodott a szoftver kezelőfelülete.

Hirdetés

Tegnap délután a rendkívül népszerű Ubuntu Linux mögött álló Canonical útjára indította a disztribúció 12.04-es változatát, a hosszú terméktámogatási ciklussal rendelkező (LTS) kiadáshoz 2017 áprilisáig érkeznek majd frissítések.


Az Ubuntu 12.04 főbb változtatásai a felhasználói felületet érintik, többek közt a Unity indítópanelje a korábbinál testre szabhatóbbá vált, továbbá a fájlok és alkalmazások gyors keresésére kitalált Dash már offline és online videók közt is képes kutatni. Mindezek ellenére a legnagyobb újításnak a hagyományos menüket helyettesítő HUD nevezhető, amely segítségével az ALT gomb lenyomása után megjelenő felületen gépeléssel lehet keresni az alkalmazások menüpontjai közt.


A kisebb horderejű változtatások közül kiemelendő még, hogy az Ubuntu 12.04 alapértelmezett zenelejátszója újból Rhytmbox lett, a LibreOffice programcsomagból a legfrissebb 3.5.1-es került a telepítőkészletbe, míg a 3.2.0-24-es Linux kernelnek köszönhetően nagyban javult a Sandy Bridge alapú noteszgépek energiakezelése.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.