Hirdetés

Tölthető az Ubuntu 16.10



|

Nem hozott világmegváltó újdonságokat a Yakkety Yak.

Hirdetés

Elérhetővé vált a "Yakkety Yak" kódnevű Ubuntu 16.10 operációs rendszer stabil kiadása. Hírünk írásakor az Ubuntu webhelyének normál letöltési szekciójából még nem volt elérhető, de a vállalat szerverein már fent voltak az ISO-fájlok. A 32 bites kiadás ide kattintva tölthető le, míg a 64 bites változat iránt érdeklődők ezt a közvetlen linket használhatják a telepítőkészlet beszerzésére.


Hirdetés


A hosszan támogatott Ubuntu 16.04.1 LTS kiadást követő Yakkety semmilyen forradalmi újdonságot sem hoz, tulajdonképpen egy karbantartási kiadásnak titulálható. A legnagyobb újdonság, hogy a kalandorok könnyen kipróbálhatják a Unity 8 kezelőfelület előzetes változatát, a bejelentkező képernyőn lehet aktiválható a szokásos Unity 7 helyett.



A kiadásától számítva 9 hónapon át támogatott Ubuntu 16.10 további említésre méltó újdonságai: 14 új háttérkép, számos használhatósággal kapcsolatos reszelést felvonultató Nautilos 3.20 fájlkezelő, kisebb hibajavításokat a Unity 7.5 kezelőfelületen, frissített csomagkínálat, 4.8-as Linux rendszermag. A legutóbbi alapvető támogatást kínál a Nouveau driveren keresztül az NVIDIA Pascal architektúrás GPU-khoz, továbbá lehetővé teszi egyes Radeonok túlhajtását.


(Forrás: OMG!Ubuntu | Nyitókép: uka0310)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.