Hirdetés

Töltse le: Adobe Digital Editions



|

A programmal az e-könyvek könnyebben kezelhetők.

Hirdetés

A Microsoft Windows és Macintosh rendszerre ingyenesen letölthető Adobe Digital Editions javítja a digitális kiadványok olvashatóságát, a kiadók számára pedig hasznos új lehetőségeket kínál.

 

Az Adobe Digital Editions mögött a vezető kiadók, így a Random House, a Hachette Book Group és a Harlequin is felsorakozott. Az Adobe InDesign CS3 beépített új export szolgáltatásával a kiadók egyszerűen készíthetnek új Digital Editions-kompatibilis tartalmakat, így jelentősen csökkenthetik a költségeket és a konvertálási időt. Emellett Sony Corporation beépíti a Digital Editions technológiát Sony Reader termékcsaládjába, hogy az e-tartalmat a mobil platformokra és olvasóeszközökre is kiterjessze.

 

Az Adobe PDF és az XML alapú kiadványok natív támogatásával az Adobe Digital Editions már 150 000 kereskedelemben megjelent kiadvánnyal működik zökkenőmentesen. Az Adobe Digital Editions 1.0 verziót használó olvasók tapasztalni fogják, hogy a tartalom a különböző képernyő méretekhez alkalmazkodva automatikusan átrendeződik, az Adobe Flash támogatás pedig a sokoldalú audió és videó integráción keresztül a digitális kiadványok még élvezetesebbé válásával kecsegtet.

 

A Digital Editions nyilvános bétáját alig hat hónap alatt több mint 300 ezren töltötték le, a funkciók működését a felhasználók visszajelzései jelentősen befolyásolták. A Digital Editions már lehetővé teszi, hogy a felhasználók a tartalmat könyvjelzők, kiemelések és szöveges megjegyzések segítségével kommentálják. A könyvtár nézet fejlett, többpolcos szervezési lehetőséget kínál. Az új felhasználói felület a zoomolást és az általános olvasói környezetet javítja, míg XHTML alapú, áttördelhető e-könyvekhez az új, IDPF nyílt kiadványszabvány (OPS) támogatása zökkenőmentes nézőkörnyezetet garantál.

 

A letöltött Adobe Digital Editions 1.0 nem egészen 3 MB, és az Adobe Flash Player technológiát kihasználva a gyorsan telepíthető. Az Adobe Acrobat 8 és Adobe Reader 8 integráció lehetővé teszi, hogy a felhasználók a Digital Editionst e két ipari szabványú szoftvertermékből automatikusan telepítsék és elindítsák.

 

Opcionális tartalomvédelem

Az új, gazdagépalapú tartalomvédelmi szolgáltatással az Adobe Digital Editions védelmi technológiával (ADEPT) együttműködve a Digital Editions védi a kiadók jogait, közben pedig a fogyasztók számára megőrzi kiváló, egyszerű használathatóságát. Az ADEPT támogatja a vállalat bevált Adobe Content Server (ACS) technológiáját, és egyaránt védi a PDF és az áttördelés centrikus OPS XML e-könyveket. A beszerző és a kölcsönző üzleti modellek közé tartozik a könyvtári kölcsönzés, az előfizetés és a reklámmal támogatott modell.

 

Elérhetőség és rendszerkövetelmények

Az Adobe Digital Editions Microsoft Windows és Macintosh rendszerre máris ingyenesen letölthető. Az Adobe Digital Editions linuxos változata és a francia, német, japán, koreai és kínai nyelvi verziók várhatóan 2007. második félévében készülnek el.

Ajánlott rendszerkövetelmények: Windows Vista, Windows XP 2. szervizcsomaggal (SP2) vagy Windows 2000 4. szervizcsomaggal (SP4), 500 MHz-es vagy gyorsabb Intel Pentium processzor, 128 MB RAM és legalább 800 x 600 pixeles felbontású monitor. Macintosh rendszer esetén az Adobe Digital Editions Mac OS X 10.3.9 (vagy újabb) verziót, 500 MHz-es vagy gyorsabb PowerPC G4 vagy G5 processzort és 128 MB RAM-ot igényel. Intel alapú Mac rendszer esetén az Adobe Digital Editions Mac OS X 10.4.8 (vagy újabb) verziót, 500 MHz-es vagy gyorsabb PowerPC G4 vagy G5 processzort és 128 MB RAM-ot igényel.

 

 

*

Az Adobe Digital Editions forradalmasítja a kiadók e-könyv és más digitális tartalomkiadási, illetve a fogyasztók felhasználási lehetőségeit” - mondta Rob Tarkoff, az Adobe vállalatfejlesztési alelnöke. „A Digital Editions és az InDesign CS3 párosítása olyan innovatív cégekkel, mint a Sony azt mutatják, hogy a digitális kiadás a tartalomtulajdonosok és annak a sok millió olvasó érdeklődésének a középpontjában van, akik innovációra számítanak kedvenc műveik kiadásában.”

 

Ez az együttműködés lehetővé teszi, hogy az egyéni fogyasztók, a vállalkozások és más ügyfelek Reader termékeink hordozhatóságát és egyszerű használatát a tartalom szélesebb választéka mellett élvezhessék.” - mondta Ron Hawkins, a Sony Electronics hordozható olvasórendszerek marketingjéért felelős alelnöke.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.