Hirdetés

Tőlünk is letölthető az új Firefox!



|

Hamarabb érkezett, mint vártuk - lássuk, mit ígér!

Hirdetés

Csaknem 19 hónapnyi fejlesztés után kaptuk kézhez a Mozilla által fejlesztett böngésző legfrissebb változatát. A mai nappal RC1 változatban (tehát a végleges kiadást megelőző utolsó tesztváltozatban) megjelenő program magyar nyelvű változata már a PC World szerveréről, közvetlenül is letölthető, de aki a körülbelül hat hete érkezett Beta 5-ös verziót használja, annak az automata frissítő szolgáltatás is telepíti.

firefox_1.jpg


Mint minden RC1 változatú szoftver, ez sem garantál 100 százalékos működést, és elsősorban fejlesztőknek ajánlják tesztelés céljából. A Beta 5-höz képest javult a stabilitás és a teljesítmény, kijavítottak néhány kompatibilitási hibát, azonban még mindig akad jó pár olyan add-on ami nem működik a jelen verzióval - az általunk teszteltek közül már rendben elindul a letöltésvezérlő-segéd FlashGot, a kéretlen reklámokat blokkoló AdBlock Plus, a fejlesztőknek fontos NoScript és IE Tab, ellenben még kicsit várni kell a Firefox-turbózó FasterFox, a WebDeveloper, a TabMix Plus és a FireBug RC1-re frissítésére. A korábban beígért új Firefox logo sem készült még el, valószínűleg ezt már csak a végleges verzióban láthatjuk meg, azonban a felhasználói felületet még egy fokkal Windows-barátabbá szabták a fejlesztők.

A böngésző sebességére nézve eddig minden biztatónak tűnik, hiszen gyorsabb saját korábbi változatainál és a jelenlegi Internet Explorer 7-nél is, és végre jó esély van arra, hogy a hosszú Firefox-használat közben felhalmozott és a böngésző által lefoglalt memória problémája is megoldódik.

A múltban a Mozilla rendszeresen több RC kiadást publikált a Firefox-ból , ám a cég állítása szerint most nem ez a helyzet. A tervezett júniusi megjelenésig nem számíthatunk újabb RC kiadásra. Aki érez magában elég bátorságot egy kis bétatesztre, vagy csak kíváncsi a hamarosan megjelnő böngészőre, közvetlenül tőlünk is letöltheti, valamint elolvashatja a teljes fejlesztői áttekintést is.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.