Hirdetés

Tönkre vághatja a gépedet a Spotify



|

Az alkalmazás akár napi néhány terabájt szemétnek számító adatot is írhat a készülékek tárhelyére - mindez lerövidítheti azok élettartamát.

Hirdetés

Rémisztő jelentések futottak be a Spotify zenei streamingalkalmazással kapcsolatban: a szoftver állítólag olyan komolyan leterheli a készülékek tárhelyeit, hogy azoknak az élettartama akár évekkel is megrövidülhet. 

Hirdetés

Állítólag naponta több tíz vagy több száz gigabájtnyi szemétnek számító adatot ír a tárhelyre a program, de adott esetekben napi több terabájtot is mértek már. Mindez akkor is megtörténik, ha a Spotify nincs használatban és egyetlen zenét sem tárol helyileg. 

Az adattárolók számára ilyen extra írásmennyiség komoly tehernek számít, főleg az SSD-k esetében, amelyeknél a folyamatos szükségtelen írás akár évekkel is megrövidítheti a hardver élettartamát. 

A windowsos, maces és linuxos Spotify appok június közepe óta hibásak, és a legoptimistább feltételezések szerint is több ezer embert érintettek. Akik megpróbálták reprodukálni a jelenséget, azoknál a Spotify óránként több mint 5-10 GB-ot írt az adattárolóra, tétlen állapotban is. Hosszabb idő alatt ez az érték 700 GB-ra rúg. 

A felhasználók rég igyekeznek megoldást találni a jelenségre, de szerencsére a Spotify hivatalos javítást is hozott. Az 1.0.42-es verzióban már orvosolták a hibát, a frissítés közzététele jelenleg is tart. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.