Hirdetés

Torvalds teljes munkaidőben



|

Teljes munkaidőben integrálja vállalati rendszerekbe termékét a programozó.

Hirdetés

A finn születésű Torvalds az Open Source Development Labs (OSDL) főmunkatársaként az általa 1991-ben egyetemistaként létrehozott Linux fejlesztését fogja irányítani. A Linux egyre nagyobb elfogadottságnak örvend a nagyvállalati számítási közegben. Torvalds ezzel egy időben távozik a pénzügyi nehézségekkel küszködő lapkatervező Transmeta cégtől, melynek egyik első munkatársa volt.

Az IBM és a HP, a világ legnagyobb számítógépgyártói az utóbbi években egyre nagyobb számban kínálnak linuxos gépeket. A Sunnak valamelyest eltérő a Linux stratégiája, de ők is kínálnak Linuxot futtató gépeket. „Egy kicsit furcsa, hogy végül hivatalosan is azon dolgozom, amellyel az elmúlt 12 évben foglalkoztam, de a készülő új Linux verzió fényében logikusnak tűnt, hogy teljes egészében a Linuxra koncentráljak”, fogalmaz Torvalds az általa és a Transmeta által jegyzett sajtóközleményben.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.