Hirdetés

Tovább dübörög az olcsó Android



|

Egyelőre nem váltotta be a reményeket, de tovább menetel az Android One.

Hirdetés

A Google úgy döntött, folytatja a szuperolcsó telefonokat megcélzó Android One projektjét. A legújabb terveit néhány héten belül teszi közzé a vállalat. Egyelőre keveset tudni, de 50 dolláros okostelefonokat emlegetnek. 

Hirdetés

Az Android One célja, hogy egységesítse az olcsó okostelefonok világát a fejlődő piacok számára, és egyben biztosítsa, hogy mindenki a legújabb Androidot használja. 

A Google ehhez nem gyárt hardvert, viszont alapokat ad a partereinek, amelyek garantálják, hogy az eszközök használata nem lesz problémákkal teli. 

 

 

Mindezzel persze a webóriás a fejlődő piacok irányítását (majd nyereségét) is szeretné a kezébe venni. Közvetlen válasz volt mindez a kínai gyártók olcsó készülékeire, amelyek átszabott rendszert kaptak, Google-szolgáltatások nélkül. 

Sajnos az Android One egyelőre csalódást keltő eredményekkel toporog: nem, hogy a következő egymilliárd okostelefon-használó nem jött össze, de a fő indiai piacon kevesebb mint 1 millió ilyen eszközt adtak el. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.