Hirdetés

Tovább frissül a Windows XP



|

Az árusítás ugyan megszűnik, de frissítések lesznek még hat éven át.

Hirdetés

A Microsoft úgy tűnik, mégis foglalkozik a felhasználók igényeivel. Ez derül ki abból a körlevélből, amit Bill Veghte, a Windows operációs rendszerekért felelős Microsoft vezető küldött az XP-t használók népes táborának. A levélben megnyugtat mindenkit, hogy nem fogják teljesen hanyagolni a nagyon is népszerű operációs rendszert - erre utaló híresztelések már évek óta keringenek ugyanis a világhálón.


Egészen 2014-ig számíthatunk még terméktámogatásra, ami biztonsági és kritikus frissítések formájában fog realizálódni. Mint tudvalevő a Windows XP árusítása még ebben a hónapban befejeződik, legalábbis a nagyközönség számára, és csak a nagyon olcsó noteszgépek piacán lesz majd kapható.

0625-winmove.jpg

 

A hír meglepetésként ért mindenkit, ismerve a Microsoft politikáját, amellyel a Vistát erőlteti a népre, mindazonáltal dicséretesnek minősül. Nem kell azt gondolni azonban, hogy a redmondi vállalat a mezei felhasználók érdekeit tartaná szem előtt ezzel a lépéssel. A Windows XP támogatása nyilvánvalóan a céges ügyfelek miatt nem tűnik el a süllyesztőben, hiszen bár az otthoni számítógépeket lassan meghódítja a Vista, a legtöbb Windows használó nagyvállalat nem hajlandó lecserélni jól bevált operációs rendszerét.


A legtöbb cég a kivárásos politikát alkalmazza jelenleg, és a felmérések szerint majd csak az egyelőre készülő Windows 7-re lesznek hajlandóak lecserélni az XP-t - talán. Örvendezhet hát minden otthoni XP használó is, jó ideig nem kell megválniuk szeretett operációs rendszerüktől.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.