Hirdetés

Trójai az Orbit Downloaderben!



|

Jobban teszik a felhasználók, ha minél előbb eltávolítják az alkalmazást.

Hirdetés

A böngészőkhöz telepített segédprogramok legnagyobb hányadát valószínűleg a különféle letöltéskezelők adják, amelyek legnépszerűbb funkcionalitása a weboldalakba beágyazott videók és hangok lementésének lehetősége. Az egyik leghíresebb ilyen szoftver az Orbit Downloader, ám az ESET szakemberei határozottan nem ajánlják a használatát.

Hirdetés


A vállalat házi detektívjei az utóbbi napokban kiderítették, hogy valamikor tavaly december vége és idén január közepe közt be nem jelentett funkcionalitás került az Innoshock szoftverébe, ugyanis az képessé vált szolgáltatásmegtagadásos támadások (DDoS) kivitelezésére. A program elindulása után felcsatlakozik a fejlesztő weboldalára, majd letölt egy célpontokat tartalmazó titkosított állományt, és máris indulhat a kipécézett szerverek lekérésekkel való bombázása.


Az Innoshock hírünk írásáig nem reagált az ESET kutatóinak felfedezésére, momentán úgy tűnik, hogy a vállalat munkatársai maguk „turbózták fel” az alkalmazást, bár az ártatlanság vélelme természetesen mindenkit megillet.


Az ESET vírusirtói a 8604-es jelzésű definíciós adatbázistól kezdődően az Orbit Downloader támadó kódot tartalmazó verzióit trójaiként (Win32/DdoS.Orbiter.A) azonosítják. Szerencsére a kártevő nem képes semmit megfertőzni a számítógépen, a letöltéskezelő Vezérlőpulton keresztüli szimpla eltávolításával törlésre kerül a problémás komponens is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.