Hirdetés

Trójai vírus fertőzheti meg a PSP-t



|

Hirdetés

A Symantec kutatói máris felfedeztek egy trójai vírust különféle online játékos weboldalakon, amit Trojan.PSPBricknek neveztek el. Amint egy fertőzött szoftvert feltelepítenek a gépre, az rögtön letöröl számos fontos rendszerfájlt a PSP 2.0-s firmware verziójáról, melynek következtében az teljesen használhatatlan lesz.

A program egy elegáns csellel kijátssza a PSP szoftveres védelmi mechanizmusát. Dean Turner, a Symantec vezető biztonsági felelőse elmondása szerint a trójai négy fontos rendszerfájlt távolít el, és ezt egy "A PSP-d hackelés áldozata lett. Indítsd újra." Üzenettel adja a felhasználó tudtára. Azonban a rendszerfájlok hiányában ez nem megoldható.

"Szerencsére" a vírus ezen kívül mást nem csinál, nem terjeszti önmagát, így a fertőzés valószínűleg még időben megállítható, de valószínűleg nem ez lesz az utolsó próbálkozás.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.