Hirdetés

Tudja majd az Android, hogy mit csinálsz



|

Az appok a környezetünk szinte minden adatával tisztában lesznek, és ezek alapján reagálnak majd.

Hirdetés

A Google I/O rengeteg érdekességet mutatott az elmúlt napokban az Android jövőjével kapcsolatban. Az óriás keményen dolgozik azon, hogy az Android és a rajta futó appok megértsék, hogy hol vagyunk és mit csinálunk. 

Hirdetés

A Google Awareness API-ját arra használhatják majd a fejlesztők, hogy az appjaikat tovább okosítsák, és azok tisztában legyenek a felhasználó állapotával, környezetével. 

A rendszer és az appok így figyelnék az időt, a földrajzi helyzetet, a konkrét helyet, az aktivitást (futás, séta, biciklizés, stb.), a fülhallgató állapotát és az időjárást is. Az API-nak hála a fejhallgató csatlakoztatásakor például automatikusan betölthet a Spotify annak, aki gyakran hallgatja. Az API az akkuhasználatot és az adatforgalmat is figyeli. 

Ezen az API-n belül a Fence API teszi lehetővé, hogy a konkrét helyzetekre reagáljanak az appok. Ha például nincs nyitva egy app, akkor is jelzést kap arról, ha a kritérium az volt, hogy a felhasználó fülhallgatóval sétáljon. A Snapshot API eközben a környezetre figyel. 

A jövőben az Android a felhasználó környezetétől és szokásaitól függően automatikusan lesz képes végrehajtani egyes műveleteket. Ha például valaki sokat fényképez a szabadban, az ajtón kilépéskor automatikusan elindulhat a fényképező app. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.