Hirdetés

Túl a 20 százalékon a Lollipop



|

Szeptemberben már elérte a 21 százalékot a Lollipop piaci részesedése.

Hirdetés

Minden ötödik androidos eszközön a Google új operációs rendszere fut, legalábbis ezt mutatják a statisztikák. A Lollipop még előrébb lépett. 

Hirdetés

A Lollipop immáron átlépte a 20 százalékos határt - erre a mérföldkőre 10 hónapot kellett várni a Nexus 9 megjelenését követően. Az volt az első eszköz, amin az Android 5.0 futott. 

Az adatokat a Google Play Áruház appon keresztül gyűjtötték be, Android 2.2-től fölfelé. Ez azt jelenti, hogy a statisztikában az ettől régebbi készülékek nincsenek benne, ahogyan azok a kínaiak sem, amelyeken nincs telepítve az áruház. 

Szeptemberben mindenesetre 21 százalékra lépett elő a Lollipop (5.0 és 5.1 együtt), és 39,2 százalékon tartja magát a KitKat. A Jelly Bean 33,6 százalékra csökkent, míg az Ice Cream Sandwich részesedése 3,7 százalékra ment össze. A Gingerbread és a Froyo 4,6 és 0,2 százalékkal van még jelen. 

Ha minden igaz, akkor már nem kell sokat várni az Android Marshmallow startjára és a két új Nexus okostelefonra. 

Abba viszont már fájó lenne belegondolni, hogy majdnem egy évet kell megint várni, mire a legtöbb androidos készülékre elhozzák a gyártók a 6.0-t. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.