Hirdetés

Túlbuzgó a Microsoft vírusirtója



|

A OneCare hibájából könnyedén búcsút inthetünk a teljes levelezésünknek.

Hirdetés

A Microsoft saját készítésű víruskeresője a OneCare: megfelelő hatékonysággal dolgozik és a felhasználók körében is hatalmas népszerűségnek örvend, egyetlen hibája a „túlbuzgósága". Amint az ismeretes, az Outlook egyetlen .pst kiterjesztésű fájlban tárolja az összes a levelezőszoftver információt, így a levelezés mellett a határidőnaplót és kontaktlistánkat is. Természetszerűleg a OneCare utóbbiakban is képes keresni, ám elég egyetlen gyanús állomány ahhoz, hogy a teljes pst fájlt karanténba tegye - vagy ami rosszabb, törölje.

 

Ez abból adódik, hogy bár képes a fájlon belül keresni, a fertőzött állományra vonatkozó rész elékülönítésére nem alkalmas, ezért a biztonság kedvéért az egész fájlt eltünteti. Abban az esetben, ha meghagytuk az alapbeállításokat, a fertőzött fájlokat először csak karanténba helyezi. Így még minden esély megvan az adatok visszaszerzésére, ellenkező esetben több éves munkánk is elveszhet.

 

A történet pikantériája, hogy a rendellenesség a OneCare egyik korábbi verziójában már előfordult, és sikerrel ki is javították. Ennek ellenére az új verzióban ismét felbukkant a hiba: a Microsoft szakemberei elnézést kértek a történtekért és ígéretett tettek a mihamarabbi javításra.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.