Hirdetés

Tűz alatt az Erste Bank



|

Most már ravaszabbak a támadók, a bankra mutató link igazinak látszik.

Hirdetés

Természetesen ezúttal is rosszindulatú, adathalászatra irányuló akcióval van dolgunk. Ez olyannyira nyilvánvaló, hogy Thunderbird levelezőszoftverünk már akkor figyelmeztetett minket, mikor a levél végébe beszúrt linkre kattintottunk.

 

ErsteJunkMozillaKnows.jpg

 

 

Azért veszélyesebb ez az e-mail a szokásosnál, mert készítői vették a fáradtságot és a hiperhivatkozás szövegében a bank valódi oldalának címét tűntették fel. Kiderül azonban a turpisság már akkor is, ha a link fölé húzzuk az egérmutatót: levelezőprogramunk kiírja az ablak státuszsorában, hogy valójában hova is jutunk. Merthogy a szövegben mindenki azt ír, amit csak akar, de valójában az erste-hungary.com oldalra kerülünk, aminek semmi köze a bankhoz, viszont elkéri azonosítónkat és jelszavunkat, sőt, az aláírási jelszavunkat is. Ha megadjuk, akkor hamarosan búcsút inthetünk pénzünknek.

 

 

ErsteBankJunk_.jpg

 

 

A bank weboldlalán is olvasható az adatvédelmi felhívás, miszerint ne higyjünk egyetlen ilyen levélnek sem. Az Erste bank és általában a bankok soha nem küldenek akár csak hasonló tartalmú e-mail üzeneteket felhasználóiknak, így ezeket a leveleket nyugodtan levélszemét szűrőre tehetjük, sőt, tegyük is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.