Hirdetés

Ubuntu-frissítések naponta?



|

A jövőben hat hónap helyett minden nap frissülhet a Canonical operációs rendszere.

Hirdetés

A The Register információi alapján az Ubuntu eltérhet eddigi stratégiájától, és a hathavonkénti frissítések helyett minden nap megújulhat az operációs rendszer. A Linux-alapú disztribúció felhasználói már tudják, hogy az Ubuntu minden évben kétszer frissül, az ábécé egymást követő betűivel.

 

A jelenlegi 10.10-es verzió Maverick Meerkat névre hallgat, a jövő áprilisban esedékes 11.04 neve Natty Narwhal lesz. Az Ubuntu alapítója és vezérigazgatja, Mark Shuttleworth elmondta, hogy jelenleg hathavi kiadásokban gondolkodnak, azonban egy internetorientált világban minden nap képesnek kell lenni frissítéseket, újdonságokat kiadni. Az elkövetkezendő öt évben erre a területre igyekeznek koncentrálni.

 

A lehetőségek kiaknázására feltehetően az Ubuntu Software Center lesz az eszköz. Noha a gyakori, akár mindennapos frissítések jelentős többletmunkát okoznak a fejlesztőknek, a fejlesztők és partnerek ebből csak profitálhatnak. Az Ubuntut támogató gyártók például naprakészebben kínálhatnák termékeiket. Ha a naponkénti frissítés valóban igaznak bizonyul, a felhasználók is frissebb és biztonságosabb operációs rendszerrel dolgozhatnak majd.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.