Hirdetés

Ubuntu telepítése Windows mellé hat lépésben



|

A telepítés előtt készítsünk biztonsági mentést aktuális rendszerünkről!

Hirdetés

01 Készítsünk elő egy körülbelül 10 GB méretű üres partíciót, majd töltsük le az ingyenes telepítőt (ubuntu.hu/letoltes). CD-re írás (hopp.pcworld.hu/10742) után indítsuk el az installálást, válasszuk nyelvet, majd jelöljük be a „Frissítések letöltése telepítés közben”, illetve a „Harmadik féltől származó szoftverek telepítése” opciót.

 

02 A következő lépésnél három fő lehetőség közül választhatunk: Windows mellé telepítjük az új platformot; teljesen lecseréljük meglévő rendszerünket Ubuntura; vagy a „Valami más” opciót választva mi magunk határozhatjuk meg a partíciók fölosztását. Most bízzuk a particionálást a telepítőre, és válasszuk az első opciót.

 

03 Adjuk meg az időzónát, és válasszuk ki a használni kívánt billentyűkiosztást. Amint ezzel megvagyunk, a telepítő rákérdez pár alapvető információra. Itt beírhatjuk a belépéshez és az adminisztrátori feladatok ellátásához szükséges felhasználónevünket és jelszavunkat.

 

04 Ennél a lépésnél regisztrálhatunk az Ubuntu felhőalapú tárhely-szolgáltatására, de igény szerint ki is hagyhatjuk ezt a lehetőséget. Érdemes tudni, hogy minden új Ubuntu One fiókhoz öt gigabájt ingyenes tárhely jár, és nemcsak a rendszer felhasználóinak, hanem akár windowsosoknak is.

 

05 Ezután nincs más dolgunk, mint megvárni, amíg a telepítő befejezi az installálást. A telepítés végén indítsuk újra a gépet, és várjuk meg, amíg megjelenik az ún. Grub rendszerbetöltő, és itt kiválaszthatjuk, hogy a telepített operációs rendszerek közül melyiket szeretnénk elindítani.

06 Válasszuk a legelső opciót, és indítsuk el frissen telepített Linux rendszerünket. Egy gyors boot után megjelenik az üdvözlőképernyő, és a belépést követően kezdődhet is a játék. A telepítés minden előkészülettel együtt (biztonsági mentés, letöltés stb.) körülbelül másfél-két óráig tart.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.